Formula 1

Formula 1

Aston Martin AMR24'ü tanıttı

Aston Martin, 2024 aracı AMR24’ü Silverstone’da tanıttı.

Duygu

12 Şubat 2024

Aston Martin AMR24'ü tanıttı

Aston Martin, 2024 aracı AMR24’ü Silverstone’da tanıttı.

Tanıtımda, Takım Sahibi Lawrence Stroll, Takım Patronu Mike Krack, Teknik Direktör Dan Fallows ve pilotlar Fernando Alonso ile Lance Stroll de hazır bulundular.

Takım, 2021’den bu yana kullandığı yeşil renk şemasını koruyor.

Takım Patronu Mike Krack, AMR24 ile ilgili şöyle konuştu, “Aracın hemen hemen her alanı iyileştirildi ve güçlü yönlerimiz geliştirildi. 2023 bugüne kadarki en iyi sezonumuzdu ve bu sezondaki hedefimiz düzenli puanlar almak, podyumlara çıkmak ve yeşiller içinde ilk galibiyetimiz için mücadele etmek."

Fernando Alonso da Aston Martin'in kaydettiği ilerlemeden cesaret aldığını söyledi, "Bu takımla ve bu kadar kısa sürede elde edilen başarılardan inanılmaz derecede gurur duyuyorum" diye konuştu.

“Bu sezon Formula 1'de yarış pilotu olarak 21'inci yılımı kutluyorum. Yeni bir sezona başlama hissi her zaman keyif veriyor. Tüm ekip, AMR24'ü yeni sezona hazırlamak için canla başla çalıştı. Testlerde ve ilk birkaç yarışta cevaplanması gereken çok fazla soru var. Kokpite girip ikinci sezonuma başlayacağım için heyecanlıyım.”

Silverstone merkezli takım 2023 sezonuna Red Bull'un en yakın rakibi olarak başladı. Sezon boyunca Alonso sayesinde sekiz kez podyuma çıktılar ve şampiyonayı beşinci sırada tamamladılar.