WorldSBK

WorldSBK

HRC yeni motosikletini tanıttı

HRC Takımı, yeni CBR1000RR-R'yi tanıttı. Honda’nın kurumsal renkleri olan kırmızı ve mavinin tonlarını içeren renk düzenine sahip olan motosiklet bu sezon da Iker Lecuona ve Xavi Vierge ikilisi tarafından kullanılacak.

Duygu

09 Şubat 2024

HRC yeni motosikletini tanıttı

HRC Takımı, yeni CBR1000RR-R'yi tanıttı.

Honda’nın kurumsal renkleri olan kırmızı ve mavinin tonlarını içeren renk düzenine sahip olan motosiklet bu sezon da Iker Lecuona ve Xavi Vierge ikilisi tarafından kullanılacak. Motosikletin ön kısmı çarpıcı bir mavi bantla süslenmiş. Daha mavi bir dış görünüme sahip motosiklet aynı zamanda güncellenmiş bileşenler, yeni bir elektronik ve aerodinamik paket de içeriyor.

Iker Lecuona bu sezon yeni ekip şefi Tom Jojic ile çalışacak. Lecuona, "Dürüst olmak gerekirse ekip şefini değiştirmek benim için hiçbir zaman sorun olmadı. Arkadaş canlısı ve açık bir insan olduğumu düşünüyorum ve bu nedenle yeni meslektaşlarımla çalışmaktan her zaman mutluyum ve ekibimin üyeleriyle her zaman iyi bir ilişkim oldu.” diye konuştu.

"İlk yılımızda podyuma çıktık ama geçen yıl başaramadık ki bu daha zorluydu. Bu yüzden ilk hedefimiz motosikleti ön tarafta mücadele etmemize ve podyum için mücadele etmemize olanak sağlayacak bir seviyeye geliştirmek."

Xavi Vierge ise şunları söyledi: "2023'te potansiyelimizi her zaman yakalayamadık, çünkü performans bazen piste, koşullara ve iyi düzeyde yol tutuşunun olup olmamasına bağlıydı.

"Örneğin Endonezya'da potansiyelimiz harikaydı ancak diğer bazı pistlerde daha azdı, bu nedenle farklı pistlerde daha iyi ve tutarlı bir performans elde etmek için çok çalışmak istiyoruz."