Formula 1

Formula 1

En dramatik değişim C44'te

Stake F1 Takımı yeni aracı C44’ü Londra’da yapılan lansman ile tanıttı. Şu ana kadar renk düzenindeki en dramatik değişimin yapıldığı araç siyah ve floresan yeşil renkleriyle dikkat çekti.

Duygu

06 Şubat 2024

En dramatik değişim C44'te

Stake F1 Takımı yeni aracı C44’ü Londra’da yapılan lansman ile tanıttı.

Şu ana kadar renk düzenindeki en dramatik değişimin yapıldığı araç siyah ve floresan yeşil renkleriyle dikkat çekti. Geçen sezon takımlar sıralamasında 9. sırada yer alan takım, sidepod'larda ve motor kapağında da belirgin değişiklikler yaptı. Geçen yıl takıma katılan teknik direktör James Key, C44'ü "neredeyse tamamen yeni bir araç" olarak tanımladı.

İsim sponsoru Alfa Romeo ile yollar ayrılırken, takımın sürücü kadrosu değişmedi. Valtteri Bottas ve Zhou Guanyu 2024’te de C44’ün direksiyonuna geçecekler.

Araç ile ilgili konuşan Bottas şunları söyledi: Yeni C44, hem görünüm hem de araçtan bekleyebileceğimiz şeyler açısından kesinlikle farklı hissettiriyor. Bir takım olarak performans göstermemiz ve etkileyici bir potansiyele sahip olan bu paketten en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor; başka hiçbir şeyin önemi yok. Kişisel olarak konuşursak, üçüncü sezona bir takımla girerken hedeflerin büyük olması gerekiyor.

Beklentilerim yüksek, kesinlikle iyi bir adım atmamız ve dürüst olmak gerekirse kendimize koyduğumuz hedeflere ulaşamadığımız geçen yıla göre iyi bir ilerleme görmemiz gerekiyor.

Zhou ise şöyle konuştu: Öncelikle rengi gözden kaçıramazsınız! Bu çok heyecan verici yeni bir yaklaşım, özellikle de Formula 1'de. Benim açımdan elbette hızlı olmayı umuyoruz.

Geçen sezondan bu yana, özellikle yılın ikinci yarısında, takım olarak tam olarak nerede gelişmemiz gerektiğini ve neleri geliştirmemiz gerektiğini anladığımızdan emin olmak için çok çaba harcıyoruz. Şimdi her şeyi bir araya getirip aracı piste çıkarmanın zamanı geldi.