Formula 1

Formula 1

Alpine, A524'ü tanıttı

Alpine 2023 Formula 1 sezonunda kullanacağı aracını Enstone'da tanıttı. A524, geleneksel mavi ve pembe renklerin yanı sıra siyah ağırlıklı bir renk düzenine sahip.

Duygu

07 Şubat 2024

Alpine, A524'ü tanıttı

Alpine 2023 Formula 1 sezonunda kullanacağı aracını Enstone'da tanıttı.

A524, geleneksel mavi ve pembe renklerin yanı sıra siyah ağırlıklı bir renk düzenine sahip. Esteban Ocon ve Pierre Gasly tarafından kullanılacak olan yeni araç, çağdaş sanatçı Felipe Pantone ile olan ortaklıklarından ilham alıyor.

Avusturyalı su arıtma şirketi BWT ile isim ortaklığının üçüncü yılına giren takım 8 yarışta pembe ağırlıklı renk düzenini kullanacağını açıkladı.

2022'de dördüncü sıraya yükselen Alpine, geçen sezon markalar şampiyonasında altıncı sıraya geriledi. Her iki sürücü de podyuma çıkmayı başarsa da Alpine önceki sezona göre 53 puan daha az toplayabildi. Takım A524 ile yeniden yükselmeyi hedefliyor.

Lansmanda konuşan Alpine teknik direktörü Matt Harman, 2024 için aracını tamamen yeniden tasarlandığını söyledi:

Daha fazla aerodinamik özgürlük keşfetmek ve bu konseptlerin tam potansiyelini ortaya çıkarmak için bu araçta ilerlemek istediğimiz temel aerodinamik konseptleri titizlikle analiz ettik. A523 ile çok dar bir pencere içinde çalıştığını gördük.

Bu bir zayıflıktı çünkü araçtan yararlanabileceğimiz şeylerin sınırlı olduğu ve aracın nerede başarılı olup nerede olamayacağına dair çok spesifik özellikler olduğu anlamına geliyordu.

Bu nedenle, A524 için bu pencereyi olabildiğince genişleterek potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için kendimize daha iyi bir fırsat vermeyi amaçlıyoruz.