MotoGP

MotoGP

2024 Yamaha M1 tanıtıldı!

Yamaha, 2024 MotoGP sezonunda kullanacağı motosikleti Sepang testinin hemen öncesinde Malezya’da tanıttı.

Duygu

05 Şubat 2024

2024 Yamaha M1 tanıtıldı!

Yamaha, 2024 MotoGP sezonunda kullanacağı motosikleti Sepang testinin hemen öncesinde Malezya’da tanıttı.

2021 MotoGP Şampiyonu Fabio Quartartaro ve bu sezon takıma yeni gelen Alex Rins’in 2024 Yamaha M1’inde mavi ve siyahın hakimiyeti var. Takımın Monster Energy ile isim ortaklığı sebebiyle renk düzeninde büyük bir değişiklik yok.

Fabio Quartararo, M1 ile yalnızca 3 kez podyuma çıkabildiği zorlu bir 2023'ün ardından 2024'te tekrar kazanmaya istekli.

Quartararo, "Yeni sezon başlangıcı her zaman heyecan vericidir" dedi. "Herkes yine sıfırdan başlıyor ve hem ekibin hem de benim Sepang Testi sırasında mümkün olduğu kadar çok iş yapmak için son derece motive olduğumuzu biliyorum. 2024'e iyi bir başlangıç, sadece sezon öncesi testler olsa bile, sonrası için büyük bir avantaj sağlayabilir."

"Yani her zaman olduğu gibi her gün, her seans ve her turda sahip olduğumuz her şeyi ortaya koyacağız. Yamaha'nın perde arkasında çok çalıştığını biliyorum, bu yüzden her açıdan sınırları zorlamaya devam edersek birlikte harika bir yıl geçirebileceğimizi düşünüyorum. Önde savaşmak istiyorum ve hayranlarımı podyumun en üst basamağından tekrar selamlamak istiyorum!”

Alex Rins, geçen yıl LCR Honda ile geçirdiği zorlu sezonun ardından daha istikrarlı bir yıl geçirmeyi umuyor.

Rins, "M1'in tadını ilk kez Yamaha ekibiyle birlikte Valencia Testi ve Shakedown Testi'nde almıştım, ancak bugünkü 2024 MEYM sezon lansmanı beni yeniden ilk günmüş gibi heyecanlandırıyor" dedi.

"Valencia'daki test iyi geçti, bu yüzden oldukça memnundum ve yarın Sepang'da çalışmaya devam etmek için sabırsızlanıyorum." Deneyeceğim çok şey var ama kendime güveniyorum. Motosiklete uyum sağlamak kolay görünüyor, bu yüzden Sepang Testi’nde birkaç adım daha ilerleyeceğimi düşünüyorum. Buraya mümkün olan en iyi seviyeye gelebilmek için fiziksel kondisyonum üzerinde çok çalıştım ve şimdi tek yapmak istediğim tekrar motosiklet sürmeye başlamak!"

Sürücüler 6-8 Şubat’ta Sepang’da yapılacak olan resmi testlere yeni motosikletleri ile çıkacaklar.