Formula 1

Formula 1

Yeni sprint hafta sonu formatı

Formula 1 yeni sprint hafta sonu formatını onayladı. 2023 sezonunda uygulanan sprint formatında birkaç değişiklik yapıldı.

Duygu

06 Şubat 2024

Yeni sprint hafta sonu formatı

Formula 1 yeni sprint hafta sonu formatını onayladı.

2023 sezonunda uygulanan sprint formatında birkaç değişiklik yapıldı. Buna göre geçen sezonda Cuma günleri yapılan ana yarış sıralaması bu sezon cumartesileri yapılacak. Sprint sıralama seansı ise cuma gününe alındı.

Yeni format şöyle:

Cuma: Antrenman seansı ve sprint sıralama turları

Cumartesi: Sprint yarışı ve ana yarış sıralama turları

Pazar: Ana yarış

2024 sezonunda 6 adet sprint hafta sonu olacak. Bunlardan ikisi formata ilk kez ev sahipliği yapacak olan Çin ve Miami. Tıpkı 2023'te olduğu gibi Red Bull Ring, Circuit of the Americas, Interlagos ve Losail pistleri geri kalan sprint turlarını düzenleyecek.

DRS ve Güç Ünitesi

Geçtiğimiz sezonlarda ilk üç turun ardından DRS aktif oluyordu, sonrasında bu sayı iki tura indirimişti. F1, mücadeleyi arttırmak amacıyla artık ilk turun ardından sürücülerin DRS açabileceğini duyurdu.

F1 Komisyonu, 2024 ve 2025 sezonunda kullanılacak güç ünitesi sayısını da açıkladı. Geçen yıl dört güç ünitesi kullanımına izin veren FIA, bu yıl sayıyı üçe indirmeye hazırlanıyordu; ancak alınan kararın ardından pilotların dört güç ünitesi kullanmasına izin verilecek.